EkoPic

EkoPic FX

Fota. Ange en titel. Tryck på skicka. Klart!

Sveriges enklaste kvittoapp. Endast två inställningar så är du igång. Inga konteringar, inga val av kategorier eller kontroll av belopp. Här är det viktiga att kvittot ska levereras med minimal insats digitalt till din redovisningsbyrå. Och att redovisningsbyrån får en bra struktur på inkomna kvitton. Det tillsammans med en låg engångskostnad gör att EkoPic borde passa alla.

Anpassad för Fortnox men kan användas till alla mottagare.

 

Ny design

EkoPic har kommit med en ny version, 2.0.

  • Ny design.
  • Möjlighet att hantera flera kvitton innan de skickas.
  • Använda andra bilder från mobilen.
  • Förbättrad kommentarsfunktion i form av en post-it lapp.

 

Så fungerar appen

Fota ett eller flera kvitton eller välj något kvitto från din mobil. Månad och dag sätts default men kan ändras. Ange en kort titel som beskriver kvittot, t.ex. “Taxi” eller “ICA”. Behöver du göra en kompletterande beskrivning eller förklaring, använd “Noterings” knappen för att klistra på en “post-it lapp”. T.ex. namn och företag vid representation.

Appen kommunicerar med mail. Markera det kvittot som ska skickas och tryck på “Mail” knappen. EkoPic förutsätter att din mobil kan maila och Apples mail app är inställd. Läs mer om ev. mailproblem. Kvitton mailas ett åt gången och om alla ska mailas kan du upprepande trycka på “Mail knappen” utan att markera något speciellt kvitto.

Du kan skicka kvittot i vilken storlek som helst men vi rekommenderar storlek “Medel” för att spara på lagringskapacitet i bokföringsprogrammets databas. Vid vanliga kvitton fungerar storleken “Medel” bra men vid större (A4) kvitton är storleken “Stor” lämpligast.

Bilder som skickas måste vara större än 50k, annars tror Fortnox att det är en logga.

Med angivna uppgifter som signatur, datum och titel mailas kvittot till bokföringsprogrammets (Fortnox) inbox. Istället för att redovisningskonsulten möts av en inbox med följande filnamn –

scan01
scan02
scan03

får byrån en bättre struktur med –

BG_0121_Taxi
BG_0122_ICA
BG_0122_Representation

och kan snabbt hitta det som ska bokföras.

 

Kommentar

Till varje kvitto har du möjlighet att lägga till en kommentar. Skriv något i den gula “post-it lappen” och välj placering i något av hörnen. Kommentaren kan raderas med “Sopkorgen” i startvyn.

Inställningar

Endast två inställningar behöver göras.

  1. Användar-id (databasnummer) i Fortnox.
  2. Din signatur.

Appen är anpassad för Fortnox och emailadresser sätts automatiskt när man går ur vyn (eller trycker på “Default”). Appen kan även användas till andra mottagare och program, undersök då att mottagaren kan hantera bifogade filer. Vid andra program fyller “Användar-ID” ingen funktion men måste vara ifylld (ange 12345). Det är även möjligt att ändra adresserna om man har annat än default i Fortnox.

OBS – Första gången du skickar ett email till Fortnox kan din adress behöva godkännas i Fortnox, anges som betrodd.

 

Installation

Ladda ner appen från Appstore och ange endast två inställningar i appen.

 

SUPPORT OCH ARTIKLAR

Läs mer om EkoPic.